CisterNEWS núm 15 :: Juny/Juliol 2021

Visualitza aquest correu al teu navegador

CisterNEWS núm. 15 :: Juny/Juliol 2021

Canal de notícies i novetats editorials de Cultura i Paisatge [EDICIÓ DIGITAL].

  Notícies

El nou Portal de Sant Francesc de Montblanc

Montblanc Medieval

La vila medieval de Montblanc llueix, des de fa pocs dies, el nou portal de Sant Francesc, una construcció única en el recinte emmurallat format per dues torres i un portal adovellat.

La torre de l’esquerra és nova. Ocupa l’espai d’un gran edifici de pisos on hi havia l’antic cinema Kursaal, darrerament una floristeria homònima. La torre de la dreta, a tocar de la casa coneguda com cal Masalles, ja hi era.

Llegeix l’article sencer.

  Revista 13 – Article

El Brugent, un riu excepcional

El Brugent és sens dubte el riu més net i cristal·lí de les comarques meridionals de Catalunya, del Camp de Tarragona. Un riu considerat fins fa molt poc truiter, zona de salmònids, envoltats d’aigües netes i boscos de ribera esponerosos; on s’hi podien trobar truites de riu, merles d’aigua, crancs de riu autòctons, àligues, falcons i, fins i tot, amb la possibilitat de la presència del turó europeu, espècie avui en greu perill d’extinció, i de la llúdriga.

Llegeix l’article sencer.

  Revista 13 – Article

La sorprenent Sala Capitular del Monestir de Santa Maria de Vallbona

Un dels espais que més afecta la retina del visitant del monestir de Vallbona és la seva Sala Capitular, per tres aspectes que li donen unes característiques originals i que la diferencien en certa manera de les dels altres dos monestirs germans de la Catalunya Nova, Poblet i Santes Creus.

Llegeix l’article sencer.

  Revista 13 – Article

Un abat de Santes Creus president de la Generalitat

Pedro de Mendoza fou l’únic abat de Santes Creus que ocupà el càrrec de diputat del General. Mentre ho fou, residí a la casa que la comunitat tenia al Cap i Casal. L’accidentada elecció de Mendoza fa persistir la rècula d’aspectes curiosos. El 22 de juliol de 1497 era la segona vegada que diputats i oïdors eren escollits pel sistema insaculatori.

Llegeix l’article sencer.

  Article

El carilló d’Enric Adserà Riba

El carilló està inspirat en un cèrcol de carro disposat en semicercle del qual hi pengen els retalls de metall dels plafons corresponents al blat, el vi, l’oli i l’hort. Amb una baqueta de fusta, una pedra de riu o amb un instrument metàl·lic l’escultura musical esdevé un instrument de percussió.

Llegeix l’article sencer.
 

  Revista Cultura i Paisatge núm. 13

Revista de Cultura i Paisatge núm. 13 a la venda

Promoció: Inclou revista 12 i talonari cultural de la Ruta del Cister.

Aprofita la promoció!

*Fins a esgotar existències. 

Visita el web

CULTURA I PAISATGE | AUTORS | LA REVISTA | EBOOKS

Copyright © 2019 Cultura i Paisatge, Tots els drets reservats.

Si desitja donar-se de baixa de les nostres publicacions i comunicacions, respongui a aquest correu electrònic indicant en assumpte la paraula BAIXA.Conforme a l’establert en la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li informem que les seves dades personals seran incorporades a un fitxer de Gestió de la nostra responsabilitat amb la finalitat de remetre-li informacions relatives a l’Associació o d’activitats i esdeveniments que puguem organitzar, així com novetats o informació rellevant que pugui ser del seu interès, inclòs per mitjans electrònics. En qualsevol moment, pot oposar-se a l’enviament de les nostres comunicacions, així com exercir els seus drets d’accés, rectificació i cancel·lació, en els termes establerts legalment, dirigint-se a CULTURA I PAISATGE -Responsable Dades Personals-, aportant-nos una còpia del seu DNI.

This email was sent to tiendasfrikiscineseriestvcomicsjuegos@barcelonafriki.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Cultura i Paisatge · Passeig de l’Estació, 30. Entresòl. · Valls, T 43800 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp